AnbefaletVi er blevet 1.700 flere golfspillere end på samme tid sidste år

Vi er blevet 1.700 flere golfspillere end på samme tid sidste år

Gennem coronakrisen er der kommet flere golfspillere i Danmark, hvilket dog ikke i sig selv er ensbetydende med, at de danske golfklubber kommer styrket gennem krisen.

Flere undersøgelser har vist, at coronakrisen har medført, at idrætsaktiviteten er faldet i Danmark. Under den løbende genåbning er der igen kommet godt gang i mange idrætsaktiviteter, og nogle sportsgrene har oplevet en medlemvækst. Herunder bl.a. tennis og golf, hvor der som udgangspunkt også holdes en god afstand mellem udøverne.

Det startede med et fald, men er vendt til en vækst

Henover nytår oplevede de danske golfklubber et medlemsfald samtidig med at Skjoldenæsholm og Brundtland lukkede ned. Da coronakrisen begyndte, var der således 2.000 færre medlemmer i de danske golfklubber end på samme tid sidste år.

Siden har der været et boom under coronakrisen, så status op til sommerferien er, at der er 1700 flere medlemmer, end på samme tidspunkt sidste år:

– Vi vidste godt, at der var mange, der savnede at komme på golfbanen, men vi havde ikke i vores vildeste fantasi forestillet os den udvikling. I starten af maj måned blev der gået mere end 60 procent flere runder, end der gjorde i 2019. Og vi oplever en helt enorm efterspørgsel på medlemskaber for tiden, også fra tidligere aktive i sporten, så nu skal vi sørge for at holde på dem, siger Morten Backhausen, der er direktør i Dansk Golf Union, i en pressemeddelelse fra Danmarks Idrætsforbund.

Mangler turister og arrangementer

1.700 flere medlemmer lyder af mange, men det svarer til under 10 flere medlemmer pr. klub. Det er således ikke alle golfklubber som har oplevet lige stor vækst, men hellere flere end færre medlemmer.

Nogle klubber har oplevet et stort fald i greenfeegæster fra særligt vores nabolande. Så selvom der spilles flere runder, så er det ikke givet, at omsætnings- og indtægtstabet kan hentes.

For mange golfklubber og restauranter er der også aflyste firmadage og arrangementer som giver færre indtægter, ligesom nogle har mistet sponsorer. Det er således endnu for tidligt at opgøre den samlede konsekvens af coronakrisen på både kort og lang sigt.

DGU fulgte ikke DIF’s anbefalinger om nedlukning

Under stor debat har de danske golfbaner kun været anbefalet lukket i en kort periode.

I Danmark er der golfbaner, som hele tiden har været åbne under COVID-19 pandemien, da der ikke har været en lov om, at danske golfbaner skulle lukkes. I perioden fra den 18. – 31. marts anbefalede DGU dog, at alle golfbaner, klubhuse og træningsfaciliteter var lukket ned, så man ikke kunne spille golf. Det var ikke alle danske golfklubber, som fulgte den anbefaling.

Fra 11. marts og frem til 21. april frarådede Danmarks Idrætsforbund (DIF) al udendørsidræt under foreninger og specialforbund. DGU er medlem af DIF, men fra den 31. marts lavede DGU sine egne anbefalinger, så man i første omgang kunne spille i to-bolde og siden også i fire-bolde. Gennem tre uger fulgte DGU således ikke anbefalingerne fra DIF.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Genesis Invitational flyttes væk fra Riviera i brandhærgede Los Angeles

PGA Tour turneringen Genesis Invitational skulle spilles på Riviera Country Club i Los Angeles fra den 13. - 16. februar, men rykkes nu væk...

Challenge Touren skifter navn til HotelPlanner Tour

Challenge Touren har fået en titelsponsor, så den fremover hedder HotelPlanner Tour. HotelPlanner blev grundlagt i 2003, og er en førende formidler af hoteller over...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk