RanglisterVerdensranglisterne, 22. juli 2024

Verdensranglisterne, 22. juli 2024

Med to major sejre i år skulle man måske tro Xander Schauffele var nr1 i verden (eller tæt på), men han er stadig langt fra Scottie Scheffler. Amatøren Jacob Skov Olesen imponerede i The Open og er nu nr. 20 på amatørernes verdensrangliste. Hos kvinderne var der et par ændringer i top-10 og med sin anden LPGA sejr rykkede Chanettee Wannasaen frem som nr. 33.

Herrernes verdensrangliste

Xander Schauffele vandt The Open og rykkede en plads frem, så han nu igen er nr. 2 i verden. Med godt 11 point er Schauffele 2 point foran Rory McIlroy på 3. pladsen, men der er 6,8 point op til en suveræn Scottie Scheffler på 1 pladsen.

Alle fire danskere klarede cuttet, men Højgaard tvillingerne og Thorbjørn Olesen faldt lidt tilbage på verdensranglisten, mens amatøren Jacob Skov Olesen rykkede ind som nr. 1.435 på verdensranglisten. Med en 60. plads i The Open rykkede Jacob Skov Olesen tre pladser frem på amatørernes verdensrangliste, hvor han nu er nr. 20.

20-årige Nick Dunlap vandt Barracuda Championship, og har som den første nogensinde på PGA Tour vundet som både amatør og professionel i samme år! Han vandt The American Express som amatør i januar, og rykkede 30 pladser frem til en 41. plads.

Nedenfor ses udvalgte spilleres placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2024.

Kvindernes verdensrangliste

Jana Melichova vandt Dutch Ladies Open på LET og rykkede 158 pladser frem til en 265. plads. Nicole Broch Estrup blev bedste dansker på en 18. plads.

Chanettee Wannasaen vandt Dana Open på LPGA, og hun rykkede 10 pladser frem til en 33. plads. Der var ingen danskere i turneringen.

Nedenfor ses top-10 og danskernes placering på verdensranglisten. Tallet i parentes er placering i sidste uge / efterfulgt af placering den 1. januar 2024: