RejserGolf- og rejseoplevelserSeychellerne. Rejseoplevelser fra Mahé (3)

Seychellerne. Rejseoplevelser fra Mahé (3)

Fransk visit på Ephelia

Den lille Hyundai arriverer med udlejeren klokken 10. Automatgear og venstrekørsel og smalle, hullede veje, der bliver til meget smalle og meget snoede veje, når man ved Anse aux Pins drejer fra kystvejen og tager bjergvejen Montagne Posée mod Anse Boileau.

Der er ikke megen trafik på bjergvejen og tak for det. Føreren af bilen kan ikke nyde udsigten til tropejunglen. Fokus er på kørslen gennem hårnålesvingene. Passageren fortæller at det føles lidt som at sidde på skuldrene af Tarzan der svinger sig gennem lianerne.

Infrastrukturen er ikke meget bedre på kystvejen nordvestover, men der er færre sving, og nu er der af og til små kreolske huse med bliktag.

Den ene øde anse – bugt med strand – afløser den anden. Strandene har store runde granitblokke og takamakatræer, men ingen mennesker.

Lidt nord for Port Glaud er der en udsigt som må kandidere til at være blandt klodens smukkeste. Det er i dette betagende sceneri man finder Ephelia, et resort som hotelkæden Constance blev færdig med opførelsen af i 2010.

Constance Ephelia Resort deler grænse med Morne Seychellois National Park, nationalparken med uberørt jungle der har taget navn efter Mahés højeste tinde på 905 meter.

Resortet dækker 120 hektar.  Et område med strande, bjerge, mangrove, granitklipper og velplejet jungle, som er beplantet med svømmebassiner, sportsanlæg, restauranter, caféer og 314 større og mindre villaer inkl. den største spa i Det Indiske Ocean. Med fuldt hus rummer det femstjernede turistreservat omkring 950 gæster. Det føles imidlertid ikke sådan, da husene ligger strøet rundt i bugter og vige, parker og højland.

Gæsterne, der primært er sydafrikanere, franskmænd, tyskere og russere, forlader sjældent selve resortet, som tilbyder et stort og varieret udvalg af aktiviteter.

I bjergene kan vovehalsene få et skud adrenalin ved at zipline mellem granitklipperne og den tropiske jungle. For uindviede er ziplining brugen af en svævebane iført klatresele og karabiner.

På fastlandet kan man bevæbne sig med en tennisketcher eller en ridepisk og tage på tennisbanen eller en tur på hesteryg langs en af resortets fem strande.

I vandet er der kajakker og surfbrætter og dykning og fiskeri efter fx sejlfisk, et af symbolerne i Seychellernes våbenskjold.

Gæsterne på Ephelia har ikke megen tid til at kede sig mellem de lukulliske måltider, som bl.a. serveres på Adam & Eve, hvor der excelleres i asiatiske retter. Som forret kan det stærkt anbefales at vælge thaisuppen Tom Yum Po Taek, som er lavet på skaldyr og fisk tilsat citrongræs, kaffir lime, galangal (en fætter til ingefær) og frisk chili.

Der produceres ikke vin på Seychellerne, så hvidvinen fra Provence, sommelieren anbefaler til en omgang Tom Yum Po Taek, er ikke just bæredygtig. Det gælder de fleste madvarer i Seychellerne, dog ikke hovedrettens røde snapper, der lige er hevet op af lagunen for at blive marineret i friske krydderier og indbagt i et bananblad.

Adam og Evas måltider er himmelske, næsten en paradisisk oplevelse. Velbekomme er et meget passende udtryk efter frokosten.

Trods de mange tilbud om fysisk aktivitet, ser man ikke mange fysisk aktive turister på Ephelia. De fleste synes at multitaske med telefon og cocktail og solcreme på solvognen mellem pølen og baren.

Der er pænt besøgt i wellnesscentret, hvor man jo også er mere passiv end aktiv. Fra de små badebassiner er udsigt til det grønne bjergmassiv og til blomsterbede med små, gråsorte kolibrier, der er travlt optagede af at suge nektar fra tropeblomsterne og kun undtagelsesvis poserer i en dekorativ frangipani.

På vejen tilbage til caféen eller en af resortets restauranter, kan man i et indelukke klø en kæmpeskildpadde bag ørerne. De store skildpadder findes stadig i det fri i Seychellerne på naboøen Praslin 50 kilometer væk og på atollen Aldabra 1100 kilometer væk, hvor 150.000 af de gigantiske landskildpadder nyder livet sammen med havskildpadder og enkelte fredelige eksemplarer af den menneskelige race.

Stephen, der er skilpaddepasser på Ephelia, fortæller at the giant tortoises i fordums dage var uhyre populære blandt pirater og andre søfarere, da de – skildpadderne, ikke sørøverne – kunne klare sig uden mad og drikke i op til fem måneder. Padderne endte naturligvis i messen på tallerkenen, men først efter at være blevet brugt som dødvægt i skibenes lastrum. Dyrevelfærd var næppe noget man dengang talte meget om sømænd og sørøvere imellem.

Nestor i gruppen for overdimensionerede reptiler er Dusty, en midaldrende han på 93 år. En fyr i sin bedste alder, når man tænker på at padderne skal kunne blive op imod 300 år gamle.

”Darlene likes you”, siger Stephen, da Deres udsendte afslører et hidtil ukendt talent for at nulre paddehals.  Darlene er en ung sprælsk hun på bare 72.

”Men gå ikke for tæt på Tank”, advarer paddepasseren om en voksen skildpadde på 91 år, der flere gange har trådt en turist over tæerne.

Fra gyngen på stranden er der udsigt til Ilet Island, en lille ø, hvor et russisk Tv-selskab gennem længere tid har optaget et realityshow på øens hotel.

Der er næsten ikke tid til at gå på opdagelse i den kreolske virkelighed uden for resortet, om end man i udkanten af strandene ser flere indfødte, som hygger sig med enten at gå i vandet (kvinder og børn) eller ryge sjov tobak mens de spiller øens favoritbrætspil domino (mænd) i skyggen af de store takamakatræer.

På hjemturen til Lalla Panzi Beach Guesthouse overvejer chaufføren et kort øjeblik at tage bjergvejen La Misère. Men navnet klinger af elendighed og ulykke, og kortet viser en rute der er endnu mere slynget end La Posée vejen, så turen går længere sydover, inden den lille Hyundai drejer fra ved Anse la Mouche og kører mod Anse Royale.

Der fourageres i bjergene i et supermarked, som er flere gange større end shoppen ved Lalla Panzi. Udvalget er dog stort set det samme. Det er en daglig udfordring at finde føde der kan gøre det ud for aftensmåltidet.

Det ender med en dåse chicken luncheon meat fra Tulip, en liver paste fra Tulip, en stor tomat, fire SeyBrew pilsnere, polsk smøreost og seks bløde, hvide boller.

Der er pludselig meget langt til Ephelia.

Læs 1. del af denne serie her og 2. del her og 4. del her.

Tekst: Kim Boje

Fotos: Annemarie og Kim Boje

Constance Ephelia Resort: Port Launay, Mahé, Seychelles, www.constancehotels.com/en/hotels-resorts/seychelles/ephelia/  

Lalla Panzi Beach Guesthouse: Tre en halv kilometer fra lufthavnen, en meter fra Det Indiske Ocean, syv meter fra golfbanen. Glimrende kvalitet i forhold til pris. Anse aux Pins, Mahé, Seychelles. Tlf.: +248 437 6411. Mail: lpb@intelvision.net. Hjemmeside: www.lalla-panzi-beach.com/LallaPanzi/Start.html

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Èt slags straf for langsomt spil i sin DP World Tour debut

Jacob Skov Olesen fik ikke ligefrem en drømmedebut på DP World Tour, da han fik ét slags straf for langsomt spil. Turneringen er afkortet...

Rasmus Højgaard fik 7 mio. kr. i Race to Dubai bonus

Med en 2. plads i DP World Tour sæsonfinalen blev Rasmus Højgaard også nr. 2 på Race to Dubai ranglisten, hvilket gav ham en...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk