OLScottie Scheffler vandt OL guld i Paris

Scottie Scheffler vandt OL guld i Paris

Verdensetteren Scottie Scheffler vandt herrernes golfturnering ved OL i Paris efter en forrygende og dramatisk finalerunde. Nicolai Højgaard blev nr. 7 og får det Olympiske Diplom for en top-8 placering, mens Thorbjørn Olesen blev nr. 14.

Nicolai Højgaard begyndte finaledagen på en 4. plads efter -9 i tredje runde og spillede i næstsidste gruppe. Han spillede godt, men manglede de sidste marginaler, og med en runde i -3 blev han nr. 7 i -14.

Thorbjørn Olesen var nr. 12 og rykkede frem med tre birdies på de første 6 huller af finalerunden, men lavede så tre bogeys i træk. var -3 efter 6 huller. Tre birdies på bag-ni gav en runde i -3 og en 14. plads i -11.

Thorbjørn Olesen hilste på Hans Majestæt Kongen under finalerunden af herrernes golfturnering ved OL i Paris 2024 – Foto: Chris Condon / PGA TOUR / IGF
Scottie Scheffler vandt

Verdensetteren Scottie Scheffler var nr. 10 efter 3. runde, men med en runde i -9 bragede han frem til -19, mens andre faldt fra.

Mod slutningen lignede det et omspil, men det endte med guld til Scottie Scheffler fra USA, mens Tommy Fleetwood fra England fik sølv, da han sluttede i -18 efter en finalerunde i -5. Hideki Matsuyama fra Japan blev nr. 3 i -17 og fik bronzemedaljen.

Tommy Fleetwood med sølv, Scottie Scheffler med guld og Hideki Matsuyama med bronze efter herrernes golfturnering ved OL i Paris 2024 – Foto: Chris Condon / PGA TOUR / IGF

Victor Perez fra Frankrig blev nr. 4 i -18 efter en runde i -8.

Jon Rahm var -6 efter 10 huller og i -20 for turneringen, men faldt så tilbage med to bogeys i træk og en dobbeltbogey på 14. hul. Rahm gik -1 og delte 5. pladsen i -15 med Rory McIlroy, der lavede dobbeltbogey på 15. hul efter en tur i vandet.

Nicolai Højgaard sluttede alene på 7. pladsen i -14 foran Tom Kim i -13.

Xander Schauffele, der vandt guld ved Tokyo 2020 og for to uger siden vandt han The Open, delte 9. pladsen i -12 med Corey Conners, Jason Day, Joaquin Niemann og Thomas Detry.

Wyndham Clark blev nr. 14 i -11, Ludvig Åberg nr. 18 i -8, Collin Morikawa nr. 24 i -6, Shane Lowry nr. 26 i -5 og Viktor Hovland nr. 30 i -4.

OL – herrer, leaderboard
– alternativ på pgatour.com

Hideki Matsuyama, Rory McIlroy og Nicolai Højgaard under finalerunden af OL 2024 – Foto: Tracy Wilcox / PGA TOUR / IGF

Ny mentaltræner: Patton Kizzire krammede et træ, sang Disney og vandt

38-årige Patton Kizzire vandt Procore Championship, hvilket er hans tredje PGA Tour sejr, men den første i seks år. Han blev nr. 128 på FedExCup...

Herrer: Penge- og pointranglister, 16. september 2024

Rasmus Højgaard vandt sin femte DP World Tour turnering i Amgen Irish Open foran Rory McIlroy. Rasmus Højgaard fik en vindercheck på 930.329 €...