ECCO TourOliver Gillberg vandt Great Northern Challenge

Oliver Gillberg vandt Great Northern Challenge

Svenske Oliver Gillberg vandt Great Northern Challenge, der som navnet antyder blev spillet på Great Northern i Kerteminde. Hans anden Nordic League sejr i træk, da han vandt SM Match by Cutter & Buck for to uger siden.

ECCO Tour kalder det selv for deres major, og på ECCO Tour er det så med begrænset felt i formatet 72 pro’er og 72 amatører i en Pro-Am de første to dage, mens der kun var pro’er i torsdagens finalerunde.

Med en finalerunde i -4 vandt Oliver Gillberg i -14 foran Bjørn La Cour Søborg, der var eneste dansker i top-10, og Adam Guedra i -12. Jesper Hagborg Asp og Gustav Fransson delte 4. pladsen i -10.

Peter Launer Bæk, Alexander Frances og Jens Kristian Thysted delte 11. pladsen i -6, Mathias Gladbjerg blev nr. 14 i -5, Morten Ørum Madsen nr. 17 i -4, Jacob Worm Agerschou og Jonas Lykke Petersen nr. 18 i -3, Simon Bukrinsky nr. 21 i -2, Oskar Ambrosius nr. 22 i -1, Anders Emil Ejlersen nr. 25 i par, Kristoffer Max og Morten Toft Hansen nr. 27 i +2. Malthe Tandrup Laustsen var -5 inden finalerunden, men trak sig undervejs.

Pt. får top-3, 4 eller 5 et Challenge Tour kort

Med sejren rykker Oliver Gillberg frem som nr. 5 på GolfBox Road to Europe ranglisten, hvor der spilles om fem Challenge Tour kort. Der bliver dog næppe uddelt kort til top-5, for Victor H Sidal Svendsen på 6. pladsen og Christofer Rahm på 7. pladsen har begge vundet tre gange og er derfor sikre på et Challenge Tour kort selvom de slutter udenfor top-5.

Det er lidt kompliceret, men hvis dem med 3 sejre spiller sig til et bedre kort via Challenge Touren eller Tourskolen, så “frigives” pladsen til Nordic League ranglisten, så som det ser ud nu, kan det blive 3 – 5 der får et Challenge Tour kort via GolfBox Road to Europe ranglisten.

Great Northern Challenge, resultat

Ny mentaltræner: Patton Kizzire krammede et træ, sang Disney og vandt

38-årige Patton Kizzire vandt Procore Championship, hvilket er hans tredje PGA Tour sejr, men den første i seks år. Han blev nr. 128 på FedExCup...

Herrer: Penge- og pointranglister, 16. september 2024

Rasmus Højgaard vandt sin femte DP World Tour turnering i Amgen Irish Open foran Rory McIlroy. Rasmus Højgaard fik en vindercheck på 930.329 €...