AnbefaletNaturgolf i Mols Bjerge (forår) - Rejseoplevelser fra Fuglsø og omegn

Naturgolf i Mols Bjerge (forår) – Rejseoplevelser fra Fuglsø og omegn

Johannes Hansens ”Siddende unge mennesker” byder gæsterne velkommen til Hotel Fuglsøcentret. Og lige bag Hansens fine skulptur bydes man velkommen af en smilende værtinde i hotellets reception, hvor man kan købe både greenfee og madpakke til golfrunden.

Selv om der tydeligvis er travlt på hotellet – der har længe været udsolgt til aftenens arrangement med gourmetmiddag og koncert med Killer Queen – fremtryller restauranten på ingen tid en panini til hver af dagens tre golfgæster.

Efter at have parkeret vognen på parkeringspladsen, fortæller chaufføren, en langtslående golfer, at der blot er en god tre-kølle op til naturgolfbanen. Og ganske rigtigt, få minutter efter ankomst står vi på første tee.

Naturgolfbanen blev anmeldt på 19hul.dk i februar måned. Nu er det forår, fairwayen er blevet klippet og de forrevne flag udskiftet. Genbesøget er henlagt til årets sidste aprildag, og Deres udsendte har denne gang fået assistance fra familien: Vivian (storesøster og god golfer) og Mads (søn, chauffør, fotograf og glimrende golfer).

Kombinationen af vandretur og golfspil og lange, bløde, rullende bakker tilsat havudsigt gjorde de ni huller til en vederkvægende oplevelse i februar. Det skal blive spændende at se, hvorvidt runden bliver opfattet på samme måde for tre-bolden denne forårsdag på tærsklen til maj måned.

I februar måned var teeslaget på 2. hul blindt, men nu er der kommet en længere flagstang i hullet, så man behøver ikke mere at lade makkeren gå de 60 til 70 meter ned af fairwayen for at se om der er klar bane – og hvor pinden er placeret. Dejligt!

Har man gode ben, god ryg og god kondition, er det oplagt at tage en bærebag på ryggen og nøjes med de jern der passer til afstanden på de ni huller, som måler mellem 90 og 164 meter.

Er man ikke 25 længere, er det en stor fordel at rejse let, så man undgår at belaste kroppen unødigt. Og et enkelt jern – eller måske to – er en god støtte i bakkerne. Mads’ faster nøjes med et syv-jern. Det samme gør Mads’ fædrene ophav, som også medbringer en lille rygsæk med plads til vandflasker og madposer.

Risikoen for at få et udfordrende leje er stor – på alle ni huller – hvad enten man havner i roughen eller på fairwayen. Men som Mads siger efter at være kommet ind og i på 2. hul: ”Det er en rigtig god træningsøvelse.”

Selv hvis man slår bolden tæt på pinden, er lejet imidlertid sjældent problemfrit. Græslængden omkring flaget er ikke klippet anderledes end fairwayen, men også her har Mads en positiv indstilling til naturgolfbanens benspænd: ”De bulede og langhårede ’greens’ giver mange muligheder for at lege med det korte spil. Det giver en anderledes og ret sjov oplevelse.”

Har man ikke helt styr på det lange spil… og det korte spil… er det selvfølgelig oplagt at spille med oplæg på fairway. Og eventuelt også fra roughen – hvis man da ellers kan finde bolden imellem græstuerne. En sådan aftale vil helt sikkert gøre det væsentligt lettere at nyde turen hele vejen rundt for alle deltagere i en runde Mols golf.

Efter en god halv time, hvor spillet er gået op og ned, er der frokost i det grønne ved 6. tee, hvor der er bord og stole og udsigt til Ebeltoft mod nord og Helgenæs mod syd.

Nogle meget mørke skyer sejler ind over Mols Bjerge, men der kommer ingen regn. Og da vores panini med ost og skinke og grøn pesto er lune og sodavanden kold, er humøret helt i top. Ikke mindst hos Mads, der var umanerligt tæt på en hole-in-one på første hul, og som siden har fortsat med at vise den ældre generation, hvordan man skal gebærde sig på en naturgolfbane der er anlagt i et meget smukt, men også meget udfordrende terræn.

På Fuglsøcentrets naturgolfbane bruges der ikke sprøjtemidler, og man indberetter hvert år til Miljøstyrelsen. Et sympatisk træk, der passer godt ind i den fortælling der fortælles af især den yngre generation, som kæmper imod global opvarmning og for grøn omstilling.

Alle golfspillere bør spille med miljøvenlige golfbolde på alle slags golfbaner! Vi slår jo ikke altid lige, selv med de korte jern, og bortkomne bolde er blevet et stort problem, ikke mindst i søer og vandløb, som der dog ikke er nogen af på naturgolfbanen i Mols Bjerge. Forhåbentlig bliver vi flere der begynder at skifte til miljøvenlige bolde som fx Dixons model Spirit.

Naturgolfbanen må siges at være den perfekte bane til at træne indspil til green, noget som utvivlsomt kan blive en god investering, når man fremover skal spille en almindelig, gennemsnitlig golfbane.

Det er en god fornemmelse at trille bolden i for birdie fra halvanden meter på sidste hul. Og runden på naturgolfbanen er balsam for sjælen, også hvis de eneste småfugle man møder på sin vej er trillende lærker.

Konklusionen på dagens runde er krystalklar: en vandretur på Hotel Fuglsøcentrets bakkede naturgolfbane med en golfstok i hånden gjorde igen udflugten til en vederkvægende oplevelse.

Det er ikke en molbohistorie. Spil Mols Golf og mærk verden!

Trænger man efter naturgolfspillet til en let frokost eller bare kaffe og kage, kan man i Fuglsø – en meget, meget lille landsby hist hvor vejen slår en bugt mellem naturgolfbanen og Trehøje – få opfyldt sine ønsker på Fuglsø Kro og Café.

Vil man efter måltidet udforske Mols Bjerge nærmere, gør man det bedst på islænderryg, ifølge Turridning Mols Bjerge. Firmaet og hestene finder man lige bag ved Fuglsø Kro og Café.

Man kan selvfølgelig også bare tjekke ind på Hotel Fuglsøcentret, som har det hele. Hjemmesiden er et overflødighedshorn af tilbud: Måske var det noget at besøge rockmuseet og gå en tur ned ad ”Memory Lane”? Eller hvad med at lytte til Poul Krebs den 7. maj? Eller Moonjam 18. juni? Eller Søs Fenger 1. juli? Eller gå i ”Golfskole i skøn natur” inden skolen lukker i oktober? Eller tage på ”Golfophold på Djursland” i samme periode?

Eller måske var det noget at prøve Fuglsøcentrets udfordrende og smukke naturgolfbane?

Man finder det hele og meget, meget mere på Hotel Fuglsøcentret!

Anmeldelsen af naturgolfbanen i Mols Bjerge i februar måned kan ses her.

Tekst: Kim Boje

Foto af Johannes Hansens ”Siddende unge mennesker”: Hotel Fuglsøcentrets Arkiv (bonusinfo: en bronzeudgave af Hansens skulptur finder man ved Dronning Louises Bro i København)

Fotos i øvrigt: Mads Boje & Kim Boje

Hotel Fuglsøcentret, www.fuglsoecentret.dk

Hotel Fuglsøcentret Naturgolfbanen, jf. www.visitdjursland.com/djursland/udforsk/par-3-bane-paa-fuglsoecentret-gdk678126

”Golfskole i skøn natur”, jf. www.fuglsoebillet.dk/event/golfskole-i-skoen-natur-2022

”Golfophold på Djursland”, jf. www.fuglsoebillet.dk/event/golfophold-paa-djursland-2022

Fuglsø Kro og Café. NB: Caféen har kun åbent Påske og Pinse og i skolernes sommerferie, www.fuglsoekro.dk

Turridning Mols Bjerge, www.turridningmolsbjerge.dk

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Ikke godkendt – Challenge Touren flyttes fra Nyborg til Bogense

Bogense Golfklub skal være vært for den den danske Challenge Tour turnering i 2025. Det skulle ellers have været i Sct. Knuds Golfklub, men deres...

Èt slags straf for langsomt spil i sin DP World Tour debut

Jacob Skov Olesen fik ikke ligefrem en drømmedebut på DP World Tour, da han fik ét slags straf for langsomt spil. Turneringen er afkortet...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk