OLLydia Ko vandt OL guld i Paris

Lydia Ko vandt OL guld i Paris

Lydia Ko fra New Zealand vandt kvindernes golfturnering ved OL i Paris, og har i en alder af 27 år vundet både guld, sølv og bronze ved OL. Esther Henseleit fra Tyskland fik sølv mens kinesiske Xiyu Lin fik bronze.

De to danskere afsluttede med finalerunder i par på Le Golf National, og for Nanna Koerstz Madsen gav det en 36. plads i +5, mens Emily K Pedersen sluttede som nr. 44 i +11. Ikke hvad de havde håbet på, men efter placering på verdensranglisten var de seedet som henholdsvis nr. 33 og 32, så en placering midt i feltet er ikke den største overraskelse.

DGU havde en ambitiøs målsætning om medalje. Såådan gik det ikke, men Nicolai Højgaard sikrede det DGU kaldet et acceptabelt resultat med en flot dansk 7. plads i herrernes turnering, som Scottie Scheffler vandt.

Nanna Koerstz Madsen, Hans Majestæt Kong Frederik og Emily K Pedersen op til OL 2024 – Foto: Ben Jared / PGA TOUR / IGF
Lydia Ko har medaljer i alle karat

Den tidligere verdensetter Lydia Ko med 20 LPGA sejre og en aktuel placering som nr. 22 på verdensranglisten begyndte dagen på en delt førsteplads i -9 med Morgane Metraux.

Mens Metraux faldt tilbage med +5 på de første 5 huller, så var Lydia Ko -2 efter for-ni og  hun trak væk fra feltet. En dobbeltbogey på 13. hul gav lidt spænding, men med en birdie gik Lydia Ko -1 og vandt i -10.

Flere af de førende havde det svært på finaledagen, og så kom OL debutanten Esther Henseleit med dagens bedste runde i -6 fra en 12. plads til en 2. plads i -8. Hun er den første europæiske medaljevinder i kvindernes golfturnering ved OL. Xiyu Lin var nr. 7 inden finalerunden, men med en runde i -3 blev hun nr. 3 i -7 og fik bronze.

Lydia Ko har som den eneste fået medaljer alle tre gange golf har været på OL programmet i nyere tid, da hun fik sølv i Rio 2016 og bronze i Tokyo 2020.

Morgane Metraux og Lydia Ko under finalerunden ved OL 2024 – Foto: Tracy Wilcox / PGA TOUR / IGF

Bianca Pagdanganan fra Filippinerne, Hannah Green fra Australien, Amy Yang fra Sydkorea og Miyu Yamashita fra Japan delte 4. pladsen i -6.

Lydia Ko spillede med Rose Zhang og Morgane Metraux i førerbolden, og de var begge over par. Rose Zhang gik +2 og blev delt nr. 8 i -5, mens Morgane Metraux var rundt i +7, hvilket gav hende en delt 18. plads i -2 sammen med bl.a. Celine Boutier fra Frankrig.

Den forsvarende mester Nelly Korda fra USA gik +3 og blev nr. 22 i -1.

Både kvindernes og herrernes turnering blev spillet på Le Golf National. Det er den samme bane, men kvinderne spillede dog fra andre teesteder så banen var kortere, og 18. hul blev spillet som et par-5 hul. Det var et par-4 hul for herrerne.

Sidste runde for Mariajo Uribe

For 34-årige Mariajo Uribe fra Colombia var det hendes sidste runde som professionel tourspiller efter 14 sæsoner på LPGA, og hun indstiller karrieren efter en 10. plads i -4.

Tidligere på året spillede hun flere LET turneringer for netop at kvalificere sig til OL, og hun vandt NSW Women’s Open i marts.

OL – kvinder, resultat
– alternativ på lpga.com

Mariajo Uribe under finalerunden af OL 2024 – Foto: Ben Jared / PGA TOUR / IGF

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Rasmus Højgaard vinder sin femte DP World Tour-turnering ved Irish Open

DGU udsendte følgende pressemeddelelse efter Rasmus Højgaard vandt Amgen Irish Open 2024. — oOo — Rasmus Højgaard fra Gyttegård Golf Klub ved Billund vandt søndag Amgen Irish...

Kvinder: Penge- og pointranglister, 16. september 2024

Solheim Cup var ugens helt store turnering, som blev vundet af USA. Den tæller ikke til ranglisterne, men der var også andre turneringer. Australske Kelsey...