AmatøreliteEuropas amatørelite samlet i Silkeborg

Europas amatørelite samlet i Silkeborg

Det er ikke kun på klubplan, der i disse corona-tider opleves stormløb på de danske golfklubber. Det gælder tilsyneladende også de største amatørturneringer som i dette tilfælde Danish International Amateur Championship (DIAC) og Danish International Ladies Amateur Championship (DILAC), der afvikles i Silkeborg Ry Golfklub 30. juni til 3. juli.

Gennem de seneste 20 år har turneringen i Silkeborg markeret sig som Nordens største amatørturnering med store talenter og vindere, der senere i karrieren også har markeret sig som vindere på den professionelle European Tour – som f.eks. Morten Ørum Madsen, Lucas Bjerregaard og Rasmus Højgaard.

At turneringen af indlysende grunde måtte aflyses i 2020 på grund af corona-pandemien har tilsyneladende ikke svækket dens popularitet – tværtimod. Ved deadline for tilmelding viste entry-listen ikke færre end 221 tilmeldte spillere fra 13 forskellige lande. En meget markant rekord og næsten dobbelt så mange som de 126 spillere, der er blevet plads til i de to felter med 96 spillere hos herrerne og 30 spillere i damerækken.

– Det er meget overvældende med den voldsomme interesse, vi har været genstand for i år, men vi tager det som et tegn på, at den traditionelle turnering efter 20 år har fået et rigtigt godt ry i internationale kredse, siger Dorte Træholt, der er formand for turneringskomitéen.

– Desværre må vi skuffe mange spillere i både ind- og udland, men efter aflysningen i 2020 på grund af corona vil vi naturligvis sørge for de nødvendige restriktioner og påbud, så turneringen kan afvikles forsvarligt uden risiko for smitte, siger Dorte Træholt.

Trump-spillere i feltet!

Blandt de 96 spillere i DIAC fra ni forskellige lande er de 45 fra udlandet suppleret af 51 danske topspillere med det danske amatørlandshold i spidsen. Landsholdsspillere er der også i snesevis blandt de udenlandske spillere fra Tyskland repræsenteret med ikke færre end 23 spillere mod ni fra Holland, seks fra England, to fra henholdsvis Sverige og Frankrig plus en spiller fra hver af landene Belgien, Finland og Island.

Den store engelske repræsentation er usædvanlig, og særlig bemærkelsesværdig er de to englændere Josh Hill og Frank Kennedy, der kommer fra de to klubber, Trump Golf Club i Dubai, Emiraterne, og Trump National Jupiter i Florida, USA. Begge klubber er ejet af den tidligere USA-præsident, Donald Trump. Med +7,3 har Josh Hill i øvrigt feltets laveste handicap og må regnes til turneringens favoritter.

Den danske repræsentation er anført af ni ud af de 10 spillere fra landsholdets bruttotrup, hvor Christoffer Bring fra Næstved har laveste handicap med +6,7 efterfulgt af DIAC-vinderen fra 2019, Anders Emil Ejlersen, fra Silkeborg med det næstlaveste handicap på +6,4. Silkeborg-spilleren er således klar til at forsvare sin 2019-titel.

Af de danske amatører har den nu professionelle John Axelsen rekorden med tre sejre i DIAC (2014, 2017 og 2018), mens Lucas Bjerregaard vandt i 2007 og 2008, Morten Ørum Madsen i 2009 og 2010 og Rasmus Højgaard i 2016.

Vinder forsvarer titlen

I DILAC anføres den danske repræsentation af syv ud af landsholdets 10 spillere i bruttotruppen i kamp mod 13 udlændinge. Her skal Frederikshavns Puk Lyng Thomsen forsvare titlen fra 2019 i hård kamp mod landsholdskollegerne, bl.a. Natacha Høst Husted fra Smørum med det lave handicap +5,3.

Tidligere vindere af DILAC tæller i øvrigt nuværende professionelle topnavne som Nicole Broch Larsen, der vandt med et hattrick i 2011, 2012 og 2013, mens Nanna Koerstz Madsen vandt i 2014. Også Malene Krølbøll har to titler i 2016 og 2018.

I både DIAC og DILAC spilles der 72 hullers slagspil om de to førstepræmier på 5.500 kr. og en samlet præmiesum på 40.000 kr. Hos mændene er der første cut efter 36 huller ved top-87 eller lige og andet cut efter 54 huller ved top-48 eller lige. Hos damerne er der første cut efter 36 huller ved top-27 eller lige og andet cut efter 54 huller ved top15 eller lige.

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Èt slags straf for langsomt spil i sin DP World Tour debut

Jacob Skov Olesen fik ikke ligefrem en drømmedebut på DP World Tour, da han fik ét slags straf for langsomt spil. Turneringen er afkortet...

Rasmus Højgaard fik 7 mio. kr. i Race to Dubai bonus

Med en 2. plads i DP World Tour sæsonfinalen blev Rasmus Højgaard også nr. 2 på Race to Dubai ranglisten, hvilket gav ham en...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk