RejserFrankrig, rejserEn fransk ø i Det Indiske Ocean. Rejseoplevelser fra Réunion (1)

En fransk ø i Det Indiske Ocean. Rejseoplevelser fra Réunion (1)

Réunion – den bedst bevarede hemmelighed i det Indiske Ocean. Sådan står der fortrykt på mange postkort fra vulkanøen, man finder 650 km øst for Madagaskar. Golf- og badeferie på det nærliggende Mauritius er populært, men de færreste lægger vejen omkring Réunion og snyder sig selv for en fantastisk oplevelse!

Livet blandt kreolerne på Réunion er som regel meget afslappet. Bevægelsesmønstret er næsten som hos kamæleonen – l’endormi, den sovende, som den betegnes lokalt – der kan vegetere i en bougainvillea i meget lang tid stort set uden at røre på sig.

Der er imidlertid ikke mange turister der har opdaget, at Réunion på mange måder er det perfekte rejsemål – ud over franskmændene selvfølgelig. Réunion er nemlig en del af Frankrig, et oversøisk fransk departement som Guadeloupe og Martinique i Caribiens Små Antiller og Ny Kaledonien i det sydvestlige Stillehav.

Golf- og badeferie på nærliggende Mauritius er kendt og populært, men de færreste tager de 200 kilometer længere sydvestover til Réunion, som på alle måder er noget helt særligt.

Som fransk oversøisk departement udgør Réunion – der er lidt mindre end Fyn – den sydligste del af EU. Der flyves direkte fra Paris til hovedbyen St. Denis flere gange dagligt med Air France og Corsair. Øens godt 850.000 indbyggere, der taler fransk og kreolsk, fordeler sig på adskillige racer og religioner.

Knapt halvdelen udgøres af efterkommere af tidligere slaver fra Østafrika og Madagaskar, omkring en tredjedel er af tamilsk afstamning, og desuden er her et betydeligt antal muslimske indere, samt et kinesisk og fransk mindretal.

Ud over sin yderst venlige befolkning – der trods de mange etniske grupper lever i fredelig sameksistens – er øen især kendt for sine umådeligt smukke bjergformationer på over 3000 meter og for én af klodens mest aktive røde vulkaner.

Desuden er der hvide og sorte strande, grønne regnskove og turkisblå laguner med blinkende koralrev. Man tager altså ikke til Réunion for kun at spille golf, men når man pakker, er det en god idé at tage køllerne med.

Vinteren – dvs. vores sommer – er den bedste tid at besøge Réunion på. Her er der nærmest konstant 25 grader i St. Denis og lidt lunere ved de vestvendte strande, hvor man også finder øens blot tre golfbaner. Vandtemperaturen er omkring 26 grader.

Man bør undgå regntiden, dvs. januar, februar og marts, hvor den tropiske nedbør gør golf og vandreture til en stor udfordring, og hvor en forbipasserende cyklon kan holde folk indendørs i op til en uge!

Men der skal andet end golfudstyr, badebukser og snorkel med i kufferten. Selv om vulkanen på østsiden – Piton de la Fournaise, Bageovnens Tinde – sender rød lava ned af bjergsiderne flere gange om året, så er det tilrådeligt med varmt tøj, hvis man har tænkt sig at tage op i de 2632 meters højde for at se ned i krateret, da luften i den højde ofte er omkring frysepunktet.

Varmt overtøj og travestøvler er altså obligatorisk, også fordi man uvægerligt får lyst til at udforske Cilaos, Salazie og Mafate, de tre spektakulære kraterdale, som den gamle, for længst udslukte vulkan Piton de Neige – Snetinden – dannede i sin tid.

Turen til den aktive vulkan er som at køre rundt i et månelandskab, brunt og goldt, men når kraterdalene dukker frem af disen, kan udsigten fra Piton de neige, der har være inaktiv i 10.000 år, få selv en meget golfglad turist til at glemme, at man har teetime på Golf du Colorado.

Læs anden del af denne serie her og tredje del her mens fjerde og sidste del kan læses her.

Tekst og fotos: Kim Boje

Revideret rejseartikel fra 2004.

Golf du Coloradowww.golfclubcolorado.fr
Golf Club de Bourbonwww.golf-bourbon.com
Golf du Bassin Bleuwww.bassinbleu.fr
Réunionen.reunion.fr

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Èt slags straf for langsomt spil i sin DP World Tour debut

Jacob Skov Olesen fik ikke ligefrem en drømmedebut på DP World Tour, da han fik ét slags straf for langsomt spil. Turneringen er afkortet...

Rasmus Højgaard fik 7 mio. kr. i Race to Dubai bonus

Med en 2. plads i DP World Tour sæsonfinalen blev Rasmus Højgaard også nr. 2 på Race to Dubai ranglisten, hvilket gav ham en...

De fem nyeste artikler på 19hul.dk