LET Access SeriesDe syv der fik LET kortet via LET Access Series ranglisten

De syv der fik LET kortet via LET Access Series ranglisten

Natacha Høst Husted var blandt de syv spillere, som har kvalificeret sigt til Ladies European Tour via LET Access Series ranglisten.

Da Sofie Kibsgaard Nielsen vandt ranglisten i 2023 var der LET kort til top-6. Det var udvidet til top-7 i år, og endte som top-8 da LET vinderen Helen Briem blev nr. 2 på ranglisten.

Top-8 der har fået kortet til LET 2025 er:

1. Kajsa Arwefjall, Sverige

24-årige Kajsa Arwefjall vandt ranglisten, og blev også Årets rookie. Hun har ikke misset et cut i år, og vandt to gange i hjemlandet Sverige, MoreGolf Mastercard Open og Destination Gotland Ladies Open. Hun havde syv top-5 og derudover en top-10 placering i pr.

Som amatør vandt hun GolfUppsala Open 2021 på LETAS.

2. Helen Briem, Tyskland

I juni vandt Helen Briem tre turneringer i træk i på LETAS som amatør inden hun skulle tilbage til eksamener i skolen. Den 19-årige tysker debuterede som professionel delt 4. plads i Ladies Slovak Golf Open, og vandt derefter Rose Ladies Open! I fem LETAS turneringer i år har hun haft fire sejre og en 4. plads, men det er “kun” nok til en 2. plads på ranglisten.

Inden sejrene på LETAS spillede hun to LET turneringer i foråret med en 11. plads i Amundi German Masters og en 2. plads i Dormy Open Helingborg efter tabt omspil til Perrine Delacour. Og i midten af september vandt hun La Sella Open på LET, hvilket gør at hun ikke tæller som top-7, hvorfor det reelt er top-8 der får kortet.

3. Billie-Jo Smith, England

25-årige Billie-Jo Smith gjorde comeback i 2024 efter et skadesplaget 2023. Hun begyndte 2024 på LETAs med fem top-10 placeringer i træk, og også en sejr på den engelske Rose Ladies Series. Hun vandt ikke på LETAS i år, men sluttede sæsonen med tre tabte omspil i træk! Hun havde ni top-10 placeringer i sæsonen.

4. Tina Mazarino, Norge

Tina Mazarino har spillet på LETAS siden 2019, og i år lykkedes det så for den 24-årige at kvalificere sig til LET.  Hun vandt Ladies Slovak Open og havde otte top-10 placeringer,.

Hun lavede 147 birdies i sæsonen, hvilket var flest af alle på LETAS.

5. Megan Dennis, England

Den 25-årige rookie Megan Dennis vandt Get Golfing Women’s Golf Championship og med fem top-10 placeringer blev hun nr. 5 på ranglisten.

6. Anna Magnusson, Sverige

Som den første nogensinde har 29-årige Anna Magnusson fået LET kortet via LETAS to gange. Hun kvalificerede sig i 2022, men holdt ikke LET kortet i 2023, men kommer nu tilbage til LET.

Magnusson vandt sæsonpremieren Terre Blanche Ladies Open.

7. Natacha Høst Husted, Danmark

23-årige Natacha Høst Husted fra Smørum Golfklub vandt PGA Championship Gothenburg. I juli og august havde hun fem top-10 placeringer, hvilket også blev de eneste i hendes rookie-sæson, men det var nok til et LET kort.

8. Ariane Klotz, Frankrig

Der skulle spilles om kort til top-7 på ranglisten, men da Helen Briem vandt på LET blev det udvidet til top-8.

Det sidste kort tog 26-årige Ariane Klotz fra Frankrig. Hun havde syv top-10 placeringer heriblandt tre i top-5.

Iberdrola Calatayud Ladies Open, resultat

LETAS Order of Merit, resultat

De 7 der fik LET 2025 kortet via LETAS ranglisten 2024 – Foto: LETAS

Verdensranglisterne, 14. oktober 2024

Rasmus Neergaard-Petersen er for første gang i top-100 på  herrernes verdensrangliste, hvor der er fem danskere. Imponerende flot men desværre er der ingen danskere...

Wenyi Ding vandt Global Amateur Pathway foran Jacob Skov Olesen

Wenyi Ding har spillet sig til et DP World Tour kort som vinder af den første Global Amateur Pathway foran Jacob Skov Olesen, der...