AmatøreliteDaniel Toft og Christina Jacobsen vandt DM Hulspil

Daniel Toft og Christina Jacobsen vandt DM Hulspil

Landsholdsspillerne Daniel Toft og Christina Jacobsen, der både er kærester og klubkammerater i Smørum Golfklub, vandt DM Hulspil 2024. Herning Golf Klub var vært for mesterskabet, som var en del af DM-ugen i Herning.

Smørum Golfklub har gennem flere år domineret elitegolf i Danmark, men Daniel Toft er den herrespiller fra Smørum, som vinder DM Hulspil. Hos kvinderne har bl.a. Emily K Pedersen og Nanna Koerstz Madsen samt senest nyprofessionelle Natacha Høst Husted i 2022 vundet DM Hulspil for Smørum Golfklub. Og nu vi er ved 2022, så var det i øvrigt Jacob Skov Olesen som vandt hos herrerne, og lørdag vandt han The Amateur Championship, der har kvalificeret ham til tre majors.

DM Hulspil 2024 i Herning Golf Klub – Foto: Bo West Møller
To x guld og en bronze til Smørum Golfklub

Søndag blev der spillet semifinaler og finale. Emilie Clausen fra Næstved Golfklub vandt 3&2 over Ida Petersen fra Smørum Golfklub i den ene semifinale, mens Christina Jacobsen fra Smørum Golfklub vandt 3&2 over Viola Kruse fra The Scandinavian Golf Club i den anden.

Christina Jacobsen fra Smørum vandt finalen 5&3 over Emilie Clausen fra Næstved, mens Ida Petersen fra Smørum fik bronze uden kamp, da Viola Kruse fra Scandinavian trak sig med en skade.

DM Hulspil Damer, resultat

Hos herrerne blev begge semifinaler vundet med 1op efter 18 huller. August H Sidal Svendsen fra Asserbo Golf Club vandt over Christoffer W. Leuenhagen fra Esbjerg Golfklub, mens Daniel Toft fra Smørum Golfklub vandt over Max Bendixen fra Søllerød Golfklub.

I finalen vandt Daniel Toft fra Smørum med 4&3 over August H Sidal Svendsen fra Asserbo, mens Max Bendixen fra Søllerød fik bronze efter han på 19. hul vandt over Christoffer W. Leuenhagen fra Esbjerg.

DM Hulspil Herrer, resultat

Medaljevindere ved DM Hulspil 2024. Fra venstre Max Bendixen, August Sidal Svendsen, Daniel Toft, Christina Jacobsen, Emilie Clausen, Ida Petersen
Ledige pladser hos både damer og herrer

DM hulspil nyder ikke samme prestige som DM slagspil, og desværre er der en række af de bedste som fravælger at deltage. Man kan ikke spille alle turneringer, men det er lidt ærgerligt at det ikke engang kan lykkes at fylde feltet.

I damerækken er der kun plads til 16 spillere, men der var kun 13 deltagere, mens herrerækken med 64 spillere havde 10 ledige pladser, og derudover blev man også ramt af to afbud.

For at deltage skal kvinder have under 5,0 i hcp. mens herrerne skal have 2,0 eller bedre. Og alle i Danmark med et hcp. bedre end det kunne således komme med i DM hulspil.

Cam Davis vandt Rocket Mortage Classic for anden gang

Cam Davis vandt sin anden PGA Tour sejr i Rocket Mortage Classic, hvor Nicolai Højgaard faldt tilbage i weekenden. Se højdepunkter fra finalerunden i...

Nicole og Nanna blev nr. 3, da Thitikul og Yin vandt Dow Championship

Nicole Broch Estrup og Nanna Koerstz Madsen opnåede en flot 3. plads i LPGA holdturneringen Dow Championship, som blev vundet af holdet Jin &...