PopulærtDP World TourDan Bradbury vandt Open de France foran Thorbjørn og Jeff

Dan Bradbury vandt Open de France foran Thorbjørn og Jeff

Thorbjørn Olesen og Jeff Winther spillede med om sejren, da Dan Bradbury vandt FedEx Open de France på Le Golf National i Paris.

Thorbjørn Olesen var delt nr. 2 efter tredje runde og fra førerbolden kunne han se, at Jeff Winther spillede sig alene i spidsen, da han lavede birdie på 16. hul. Kort efter delte de to danskere førstepladsen, da Thorbjørn lavede birdie på 14. hul. Det blev deres sidste birdies på dagen, hvor Jeff var blandt dagens bedste med en runde i -7, mens Thorbjørn gik -3. Det gav dem en delt 2. plads i -15 sammen med Sam Bairstow og Yannik Paul.

Dan Bradbury, der begyndte finalerunden på en 4. plads, lavede tre birdies i træk fra 14. hul og med en runde i -5 vandt han i -16.

Rasmus Højgaard gik finalerunden i -1 og blev nr. 13 i -10, mens Rasmus Neergaard-Petersen, Nicolai Højgaard og Niklas Nørgaard delte 18. pladsen i -9 efter runder i henholdsvis -1, -2 og -3. Søren Kjeldsen missede cuttet efter anden runde.

Mange gik glip af afslutningen

Oprindeligt skulle finalerunden spilles med afslutning kl. 16, men det blev ændret så V Sport Golf og Viaplay sendte direkte fra 12:30 – 17:30. Noget gik dog galt, så kunder hos bl.a. YouSee, Waoo og Norlys Play kunne ikke se de sidste 4 – 5 huller, hvilket mange naturligvis blev meget frustrerede over.

Jeff Winther blev også nr. 2 sidste år

Sidste år var Jeff Winther også bedst af alle i finalerunden, og han blev nr. 2 i 2023 da Ryo Hisatsune vandt. Sidste år sikrede Jeff Winther sig en fornyelse af DP World Tour kortet med den 2. plads. Det havde han sikret i år, men med 2. pladsen rykkede han 38 pladser frem til en 56. på Race to Dubai ranglisten, så nu er han godt på vej mod en plads i DP World Tour Play-Offs, hvor top-70 kvalificerer sig til den første i Abu Dhabi og top-50 til den anden i Dubai.

Nicolai Højgaard er til gengæld i fare for ikke at komme med, da han er nr. 82 på ranglisten.

Thorbjørn Olesen rykkede 15 pladser frem på ranglisten til en 18. plads, og er nu kun 22,52 point fra Guido Migliozzi, som ligger til at tage det 10. og sidste PGA Tour kort.

Det er også anden gang Thorbjørn Olesen bliver nr. 2 i turneringen, og første gang var tilbage i 2011, hvor Thomas Levet vandt. Det var også her Thorbjørn var med til at vinde Ryder Cup 2018 og blev nr. 14 ved OL 2024. Rasmus Højgaard har også gode resultater på banen med en 2. plads i 2022 og en 4. plads i 2023.

Top-10 til Veerman der var lige ved at misse cuttet

Som vi beskrev fredag valgte amerikanske Johannes Veerman som den eneste ikke at færdigspille anden runde i tusmørket fredag. Han skulle ind og i fra greenbunkeren på 18. hul for at klare cuttet, hvilket han præsterede lørdag morgen.

Lørdag gik den 32-årige amerikaner dagens bedste runde i -8 og med -4 i finalerunden sluttede han på en delt 8. plads i -13.

Anden DP World Tour sejr i år

Det var 25-årige Dan Bradburys anden DP World Tour sejr. Den første var i Joburg Open i januar, hvor han spillede på en sponsorinvitation. Tilbage i januar var han nyprofessionel og havde ikke en kategori på nogen tour i verden, og nu er han dobbelt DP World Tour vinder.

Der er kun to turneringer tilbage inden de to Play-Offs turneringer, hvor kun de bedste er med. I den kommende uge spilles Estrella Damm N.A. Andalucía Masters på Real Club de Golf Sotogrande i Spanien og derefter er det Genesis Championship i Sydkorea.

FedEx Open de France, resultat

Thorbjørn Olesen under FedEx Open de France 2024 – Foto: golfsupport.nl

Wenyi Ding vandt Global Amateur Pathway foran Jacob Skov Olesen

Wenyi Ding har spillet sig til et DP World Tour kort som vinder af den første Global Amateur Pathway foran Jacob Skov Olesen, der...

Underlige og vidunderlige øjeblikke fra FedEx Open De France

DP World Tour har lavet en video med Underlige og vidunderlige øjeblikke fra FedEx Open de France 2024. Dan Bradbury vandt foran Thorbjørn Olesen...