ECCO TourCristian Jacobsen vandt Trust Forsikring Championship

Cristian Jacobsen vandt Trust Forsikring Championship

Christian Jacobsen vandt Trust Forsikring Championship efter en eagle – birdie på Lyngbygaard Golf ved Aarhus.

Kendere af banen vil så nok tænke at Christan Jacobsen lavede hole-in-one på 17. hul, men for-ni og bag-ni var byttet rundt til turneringen, så det normale 1. hul var 10. hul. 18. hul var således det normale 9. hul som løb langs vejen ved driving rangen. Og det var ikke det eneste der var anderledes, for man spillede Stableford og kunne strege huller undervejs, hvilket bl.a. Jesper Hagborg Asp på 2. pladsen gjorde i anden runde.

Tilbage til finalerunden, hvor Christan Jacobsen i næstsidste gruppe havde en eagle – birdie afslutning for 7 point på de sidste 2 huller. Han lavede 41 point i finalerunden og vandt med 118 point (+10) foran Jesper Hagborg Asp med 117 point, mens Oskar Ambrosius og Albin Bergström delte 3. pladsen med 116 point.

Frederik Birkelund blev nr. 5 med 115 point foran Alexander Frances og Frederik Severin Tøttenborg med 114 point.

Nikolaj Lange Andersen blev nr. 8 med 113 point, Jens Kristian Thysted og Mads Laage delte 10. pladsen med 112 , Bjørn La Cour Søborg og Jacob Worm Agerschou delte 12. pladsen med 111.

Jonas Lykke Sørensen, Marcus B Wochner og Magnus A Østergaard delte 18. pladsen med 109 point, Malthe Tandrup Laustsen blev nr. 22 med 108, Oliver Suhr nr. 27 med 106 mens Emil Kjeldsen blev nr. 31 med 100 point. De øvrige danskere missede cuttet.

Pt. får top-4 et Challenge Tour kort

Det var Christian Jacobsens anden Nordic League sejr i år, da han vandt OnTee Grand Prix på den svenske Cutter & Buck Tour.

Med sejren rykker Christian Jacobsen frem som nr. 5 på GolfBox Road to Europe ranglisten, hvor der spilles om fem Challenge Tour kort. Der bliver dog næppe uddelt kort til top-5, for Victor H Sidal Svendsen på 8. pladsen og Christofer Rahm på 9. pladsen har begge vundet tre gange og er derfor sikre på et Challenge Tour kort selvom de slutter udenfor top-5. Christofer Rahm er så sikker på en bedre kategori via Challenge Touren, så han tager ikke ét af de fem kort.

Det er lidt kompliceret, men hvis dem med 3 sejre spiller sig til et bedre kort via Challenge Touren eller Tourskolen, så “frigives” pladsen til Nordic League ranglisten, så som det ser ud nu, kan det blive 4 – 5 der får et Challenge Tour kort via GolfBox Road to Europe ranglisten. I øjeblikket er det fire, så Christian Jacobsen ligger ikke til et Challenge Tour kort inden sæsonens to sidste turneringer

Trust Forsikring Championship, resultat

Antallet af børn i golfsporten vokser atter

De danske golfklubber har held med at fastholde deres medlemmer, og nu lykkes det også at få flere børn og unge til at spille...

Verdensranglisterne, 30. september 2024

Nicolai Højgaard mistede sin plads i top-50, og der er ikke længere dansk deltagelse blandt verdens 50 bedste. Hos kvinderne faldt de bedste danskere...