LIV GolfCameron Smith og Ripper GC vandt LIV Golf Team Ch'ship

Cameron Smith og Ripper GC vandt LIV Golf Team Ch’ship

Ripper GC med Cameron Smith som kaptajn vandt LIV Golf Team Championship Dallas der var sæsonfinalen på LIV Golf. Det var udelukkende en holdturnering med hulspil fredag og lørdag inden der blev spillet slagspil i søndagens. Der blev spillet om 50 mio. $, hvoraf vinderne fik 14 mio. $.

Ripper GC vandt selvom der var to hold, som havde en lavere slagspilsscore søndag, men de havde tabte deres semifinaler lørdag og spillede om de sekundære placeringer.

Iron Heads vandt over favoritterne

Det var ikke uden drama allerede fra fredag, hvor de to lavest seedede hold vandt deres hulspilsmatcher med to singler og en foursome. Læs mere om formatet i denne artikel.

Iron Heads med Kevin Na som kaptajn blev nr. 13 i den regulære sæson, men vandt over Smash GC med Brooks Koepka som kaptajn, mens Phil Mickelson og HyFlyers vandt over Joaquin Niemanns Torque.

Lørdag vandt Kevin Na og Iron Head over de topseedede og forsvarende mestre fra Crushers GC med hele 3 – 0. Det er Bryson DeChambeaus hold som var vundet tre holdsejre i år, mens Iron Heads bedste resultat er to 6. pladser i sæsonens 13 regulære turneringer.

Legion XIII kaptajnen Jon Rahm måtte trække sig med influenza lignende symptomer inden starten, og blev erstattet af John Catlin, og selvom han tabte sin match til Cameron Tringale fra HyFlyers, så vandt Legion XIII og gik videre til finalen.

Fire hold kæmpede om sejren

Kun de fire vinderhold fra lørdagens semifinaler spillede om trofæet, mens de resterende hold spillede om sekundære placeringer.

På finaledagen blev der spillet slagspil hvor alle fire spilleres score talte som holdets score. Da der manglede få huller delte Ripper GC  og Iron Heads føringen, men det endte med sejr til Ripper GC i -11 foran Aces GC og Iron Heads i -8, mens Legion XIII blev nr. 4 i -6.

Ripper GC fik 14 mio. $ for sejren, hvoraf 60 % dog går til selve holdet og de udgifter det har (og som sådan ejerne), mens spillerne delte de resterende 40 %. Cameron Smith og hans tre holdkammerater fik således 1,4 mio. $ hver.

Alle individuelle scores og placeringer ses nedenfor.

Det var ikke dagens laveste score der vandt

For at komme i finalen skulle man som nævnt vinde sin semifinale lørdag. Det betyder så også, at det ikke nødvendigvis er den bedste slagspilsscore som vinder. Og i år var det de to bedste hold i Gruppe 2, Stinger GC og Fireballs GC, som var bedst med scores i -15 og -14.

LIV Golf Team Championship Dallas, resultat

Dustin Johnson med Kevin Na og Cameron Smith i baggrunden under finalerunden af LIV Golf Team Championship Dallas 2024 – Foto: Chris Trotman / LIV Golf

Tilmeld dig vores gratis nyhedsbrev - udsendes hver mandag

Når du har skrevet din e-mail adresse og trykket tilmeld, modtager du en e-mail, hvor du skal bekræfte din tilmelding. Du kan altid framelde dig nyhedsbrevet ved at trykke på linket i bunden af nyhedsbrevet eller sende en mail til info@19hul.dk. Vi passer på dine data - læs mere i vores persondatapolitik.

Relaterede artikler

Se den umulige Buffalo Trace tønde-udfordring på Wentworh

Op til BMW PGA Championship blev spillerne udfordret af en nærmest umulig udfordring, da de i deres drive skulle forsøge at rammee en bourbon...

Cristian Jacobsen vandt Trust Forsikring Championship

Christian Jacobsen vandt Trust Forsikring Championship efter en eagle - birdie på Lyngbygaard Golf ved Aarhus. Kendere af banen vil så nok tænke at Christan...